Πάσχα στο Ηλιοχώρι

Σ’ ένα συγκινησιακά ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα γιορτάστηκε το φετινό Πάσχα στο χωριό μας. Οι λεηλασίες των εκκλησιών μας στην αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας δημιούργησαν μια βαριά ατμόσφαιρα και φυσικά τα συναισθήματα όλων μας ήταν επηρεασμένα από το θλιβερό αυτό γεγονός.

Το ενθαρρυντικό πάντως στοιχείο αυτών των ημερών ήταν ότι αρκετοί συγχωριανοί μας ήρθαν φέτος στο Ηλιοχώρι, οι περισσότεροι ίσως των τελευταίων χρόνων. Η λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής έγινε και φέτος όπως κάθε χρόνο στον Άγιο Νικόλαο και η περιφορά του επιταφίου στο Μεσοχώρι:

Η λειτουργία της Αναστάσεως έγινε φέτος στο Ηλιοχώρι, κανονικά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, αφού ο παπά Βασίλης λειτούργησε στο Βρυσοχώρι μια ώρα νωρίτερα (κοινός παπάς και στα δυο χωριά).

Ο σχετικά καλός καιρός της Κυριακής του Πάσχα βοήθησε ώστε ο κόσμος να ευχαριστηθεί την ημέρα τηρώντας φυσικά και τις αντίστοιχες παραδόσεις.

Την ημέρα Κυριακή βρέθηκαν στο χωριό μας περίπου 75-80 συγχωριανοί μας, δίνοντας ένα άλλο κλίμα. Φυσικά αυτοί που το ευχαριστήθηκαν πιο πολύ ήταν οι παππούδες…..

Αυτές τις μέρες η απουσία των συγγενών, φίλων και συγχωριανών μας γίνεται ιδιαίτερα αισθητή και είναι λογικό η σκέψη και οι ευχές μας να συνοδεύουν όλους τους Ντομπρινοβίτες που βρίσκονται διάσπαρτα ανά την υφήλιο, από την μακρινή Αυστραλία μέχρι…..

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Advertisements