Παστάλια

Τα «Παστάλια» είναι φασολάκια κόκκινα, που όταν είναι φρέσκα τα περνάμε σε χοντρή κλωστή και τα αφήνουμε σε μέρος σκιερό ώστε να ξεραθούν. Οι νοικοκυρές στο χωριό μας χρησιμοποιώντας τα «παστάλια», έφτιαχναν διάφορα φαγητά και ένα από αυτά ήταν με ρύζι στον φούρνο.

pastalia

Για το φτιάξιμο του συγκεκριμένου φαγητού απαιτούνται τα παρακάτω υλικά:

1 αρμάθα Παστάλια (περ.700 γρ.)

2 φλιτζάνια ρύζι (καρολίνα)

2 κρεμμύδια ολόκληρα

Λάδι

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε από το βράδυ της προηγούμενης μέρας τα ξερά φασολάκια σε νερό. Το πρωί τα ξεπλένουμε 2-3 φορές πολύ καλά και στην συνέχεια τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα για να τα βράσουμε. Μαζί τους ρίχνουμε και τα κρεμμύδια (ολόκληρα). Αφού τα βράσουμε καλά, τ’ αδειάζουμε σ’ ένα ταψί και προσθέτουμε το ρύζι, το νερό (επί 3 όσα φλιτζάνια ρύζι βάλουμε), το λάδι και το αλατοπίπερο. Τα ψήνουμε στον φούρνο μέχρι το φαΐ να πιει το νερό του.

Αρμάθα από "Παστάλια"

Αρμάθα από «Παστάλια»

Advertisements