«Οι Εξοδίτες, το αδιέξοδο μιας εξόδου»

Από τις εκδόσεις «Λιβάνη» κυκλοφόρησε πρόσφατα το βιβλίο της συγχωριανής μας Αγγελικής Εξάρχου, «οι Εξοδίτες, το αδιέξοδο μιας εξόδου».

Στο βιβλίο της αυτό η συγγραφέας καταπιάνεται με τους ανθρώπους που σε κάποια στιγμή της ζωής τους ήρθαν σε μετωπική σύγκρουση με την κοινωνία.
Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου της διαβάζουμε χαρακτηριστικά:
«Οι περισσότεροι άνθρωποι στη ζωή τους περιορίζονται σε μια τακτική γνωστή στον χρηματοπιστωτικό κόσμο ως «διασπορά του ρίσκου», δηλαδή σε συχνές αλλά μικρής έντασης «αναγνωριστικές» συγκρούσεις με το κατεστημένο για ήσσονος σημασίας ζητήματα, αποφεύγοντας την πλήρη ρήξη για τα σημαντικά του βίου πράγματα, ώστε να μη βιώσουν την αδυσώπητη κριτική και εντέλει την απόρριψη και την περιθωριοποίηση, το «ανεπαισθήτως με έκλεισαν από τον κόσμον έξω» του Καβάφη.
Αυτό το ρίσκο μιας ενδεχόμενης κοινωνικής συντριβής μέσα από μια μετωπική σύγκρουση με την καθεστηκυία τάξη πραγμάτων – το αξιακό σύστημα της ευρύτερης κοινότητας – λίγοι άνθρωποι έχουν το θάρρος να το αναλάβουν.
Είναι οι «εξοδιτες»….».

οι Εξοδίτες, το αδιέξοδο μιας εξόδου

οι Εξοδίτες, το αδιέξοδο μιας εξόδου

Η Αγγελική Εξάρχου σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ενώ στην συνέχεια, στην ίδια πόλη, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στα Οικονομικά της Υγείας.
Σήμερα ζει και εργάζεται ως γιατρός καρδιολόγος στα Φάρσαλα, ενώ παράλληλα σπουδάζει στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών της Νομικής σχολής των Αθηνών.

Αγγελική Εξάρχου

Αγγελική Εξάρχου

Advertisements