Οι λίμνες στον «Λάκκο»

Σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 1400μ. εκεί που το δασωμένο τμήμα της Τύμφης τελειώνει και αρχίζουν τα απόκρημνα βράχια της κορυφής, υπάρχουν δύο λίμνες που δημιουργούνται από τα παγωμένα τρεχούμενα νερά των χιονιών που λιώνουν. Λίμνες αυτές δεν κρατούν τα νερά τους όλες τις εποχές του χρόνου αλλά προς τα τέλη του καλοκαιριού στερεύουν, ενώ μοναδικοί τους κάτοικοι είναι οι Αλπικοί Τρίτωνες.

Μέχρι τώρα οι λίμνες στον «Λάκκο» (που είναι γνωστές και ως λίμνες της Αρβανίτας) ήταν ένα από τα λιγότερα προβεβλημένα τοπία της περιοχής μας, αλλά τα τελευταία χρόνια η μοναδική ομορφιά του τοπίου ανακαλύπτεται από όλο και περισσότερους επισκέπτες του Ζαγορίου που τις επισκέπτονται συχνότατα.

Η πρόσβαση στον «Λάκκο» τους περισσότερους μήνες τον χρόνο είναι εύκολη, αφού 4,5 χλμ. πριν φτάσει κανείς στο χωριό μας (ερχόμενος από τα Γιάννινα) και λίγο πριν συναντήσουμε την διασταύρωση της Λάιστας, υπάρχει μια διακλάδωση και ο χωματόδρομος που ξεκινάει από εκεί οδηγεί στις λίμνες. Η κατάσταση του δρόμου είναι σχετικά καλή και η διαδρομή μέσα στο πλούσιο δάσος της περιοχής, μαγευτική.

Βέβαια τον χειμώνα τα πράγματα αλλάζουν αφού τα χιόνια καθιστούν την διαδρομή ιδιαίτερα δύσκολη και για τους πεζοπόρους επισκέπτες αλλά πολύ περισσότερο γι’ αυτούς που θα θελήσουν να φθάσουν με τα αυτοκίνητα τους στην περιοχή.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Advertisements