Παγετός στο χωριό μας

Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν αυτές τις μέρες στη περιοχή μας έχουν σαν αποτέλεσμα τα πάντα στο νομό Ιωαννίνων να είναι παγωμένα. Ανάλογη είναι η κατάσταση που επικρατεί και στο Ηλιοχώρι αφού η θερμοκρασία στο χωριό μας έπεσε κάτω και από τους –15 βαθμούς!! Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα στο γειτονικό Βρυσοχώρι όπου ο υδράργυρος λέγεται ότι ακούμπησε και τους -23 βαθμούς Κελσίου!!!!!!!!!!

Ευτυχώς στο χωριό μας οι συγχωριανοί μας, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, δεν αντιμετώπισαν ως τώρα σοβαρά προβλήματα.

Ο δρόμος στη περιοχή μας είναι βέβαια πολύ επικίνδυνος και όσοι κινούνται πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες. Η κατάσταση επιδεινώθηκε και άλλο τα ξημερώματα του Σαββάτου (21-1-12) όταν άρχισε να χιονίζει στο Ζαγόρι. Το λίγο χιόνι που έπεσε σε συνδυασμό και με τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν, έγινε η αιτία να αυξηθεί ακόμη περισσότερο η επικινδυνότητα του οδοστρώματος.

Τα αρμόδια συνεργεία της Περιφέρειας ρίχνουν καθημερινά αλάτι και προσπαθούν να κρατήσουν ανοικτό και ασφαλή το επαρχιακό δίκτυο αλλά ο καιρός αυτή τη φορά δεν είναι με το μέρος τους.

Και από ότι λέγεται η εικόνα θα παραμείνει ίδια και τις επόμενες μέρες αφού όπως φαίνεται ο υδράργυρος θα συνεχίσει να είναι καθηλωμένος σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από τον παγωμένο «Ρούου Ράτσε» (Κρυοπόταμο) και τη περιοχή «Γκιγκόρου» :

Παγωνιά στη περιοχή "Γκιγκόρου"

Παγωνιά στη περιοχή «Γκιγκόρου»

Ο παγωμένος "Κρυοπόταμος" (Ρούου ράτσε)

Ο παγωμένος «Κρυοπόταμος» (Ρούου ράτσε)

Φυσικά τη πιο εντυπωσιακή εικόνα στη περιοχή του Ηλιοχωρίου την παρουσιάζουν οι καταρράκτες:

Advertisements