Εκδήλωση προς τιμή του ποιητή Μιχάλη Γκανά

«Ντομπρίνοβο το λένε οι χωριανοί και ας λένε οι ταμπέλες Ηλιοχώρι»

Την Παρασκευή 8 του Μάρτη 2014 ο Φιλολογικός Σύλλογος Τρικάλων διοργάνωσε προς τιμήν του ποιητή Μιχάλη Γκανά στο βιβλιοπωλείο ΚΗΡΗΘΡΕΣ των Τρικάλων ποιητική βραδιά με την παρουσία του ποιητή.
Την εκδήλωση τίμησαν εκ μέρους του «Πολιτιστικού Συλλόγου Ηλιοχωρίου» ο Πρόεδρος Στέργιος Τσολάκης και ο συγχωριανός μας Γιάννης Τσούλης, που μετέβησαν εν μέσω καταρρακτώδους βροχής στα Τρίκαλα.

Ο Πρόεδρος μας απήγγειλε εν μέσω πολυπληθούς ακροατηρίου το ποίημα του Μιχάλη Γκανά που αναφέρεται στο Ντομπρίνοβο, του Χατζή, του Σκουρογιάννη και της Αρκούδας του που αρχίζει να ξυπνά.
Το ποίημα γράφτηκε τον Αύγουστο του 2007 τότε που οι φλόγες κατέκαιαν την μισή Ελλάδα, με 70 αθώα θύματα και περιέχεται στην τελευταία ποιητική συλλογή του, που έχει τον τίτλο «Άψινθος«.
Ο ποιητής ευαισθητοποιείται για τα θλιβερά γεγονότα και ακουμπά για να λειάνει τον πόνο του και μεις μαζί του στην ήμερη Φύση του Ντομπρινόβου,
«σ’αυτή την χώρα του χαμού».

Ο ποιητής ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους Ντομπρινοβίτες για την παρουσία τους οι οποίοι τον προσκάλεσαν να επισκεφτεί το χωριό μας.
Η όμορφη βραδιά έκλεισε με την απαγγελία και άλλων ποιημάτων του ποιητή από τους Φιλολόγους των Τρικάλων και ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

Advertisements