Γιορτή τσίπουρου 2014

Φωτογραφίες και δύο βίντεο από το γλέντι που έγινε το βράδυ του Σαββάτου 15 Νοεμβρίου στη «γιορτή τσίπουρου» στο χωριό μας. Η εκδήλωση που φέτος πραγματοποιήθηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά ήταν απόλυτα επιτυχημένη και συγκέντρωσε περισσότερο κόσμο από τις αντίστοιχες γιορτές των δυο περασμένων ετών.

giorti_tsipourou_2014

Φέτος μαζευτήκαμε στο Ηλιοχώρι καμιά  100ρια συγχωριανοί και φίλοι και γεμίσαμε τον χώρο της πλατείας, τον οποίο από τις προηγούμενες μέρες είχαν φροντίσει ο Ηλίας και ο Τάσος να κλείσουν και να τον κάνουν φιλόξενο ακόμη και σε περίπτωση πολύ άσχημων καιρικών συνθηκών. Όμως όπως συμβαίνει σε όλες τις εκδηλώσεις μας τα τελευταία χρόνια έτσι έγινε και τη βραδιά αυτή. Ο καιρός ήταν και πάλι σύμμαχος μα αφού μια ζέστη φθινοπωρινή νύχτα μας περίμενε και βοηθήθηκε και με αυτόν τον τρόπο η επιτυχία της εκδήλωσης.

Από νωρίς στον χώρο του καταστήματος «οι Καταρράκτες» στήθηκε το «αποστακτήριο» από το οποίο τα «καζάνια» διαδέχονταν το ένα το άλλο και από το φρέσκο τσίπουρο που έβγαινε σερβίρονταν τα τραπέζια, που το βραδάκι γέμισαν με κόσμο. Σ’ αυτή τη 3η γιορτή τσίπουρου που έγινε στο χωριό μας, συγχωριανοί μας ήρθαν από τα Γιάννινα, τα Φάρσαλα, τη Πρέβεζα και την Αθήνα ενώ άλλοι φίλοι-επισκέπτες ήρθαν από τη γειτονική Λάιστα, τα Άρματα Κονίτσης, τη Λάρισα, τα Φάρσαλα, τα Γιάννινα και τη Κέρκυρα.

Το πολύ καλό συγκρότημα των συγχωριανών μας Χρήστου και Γιώργου Κονοσπύρη με τον Γιώργο Γιαννακό στο κλαρίνο και τους Θανάση Πρεμέτη (βιολί), Τάσο Πρεμέτη (λαούτο) και Αλέκο Γιαννακό (ντέφι) και με την όμορφη ερμηνεία τους στα παραδοσιακά Ηπειρώτικα τραγούδια, για άλλη μια φορά βοήθησαν στο να κυλίσει ευχάριστα η βραδιά και το γλέντι να κρατήσει ως το πρωί:

Και ένα ακόμη βίντεο (δυστυχώς βγήκε «μισό») με τον συγχωριανό μας Ηλία Παπανικολάου να τραγουδά τα «Πέντε παλικάρια»:

……………..

Advertisements