Ένας αδέσποτος φίλος

Τους τελευταίους μήνες ένα μεγαλόσωμο σκυλί περιφέρεται στους δρόμους του Ηλιοχωρίου. Μας ήρθε το φθινόπωρο από τη Λάιστα ακολουθώντας κάποιους ορειβάτες και από τότε εγκαταστάθηκε μόνιμα στο χωριό μας. Ο νέος μας φίλος είχε και παλιότερα ξανάρθει στο Ηλιοχώρι αλλά μετά από ένα σύντομο διάστημα παραμονής ξαναγύρισε στο «αφεντικό» του. Φαίνεται όμως πως αυτή η πρώτη του γνωριμία με το χωριό μας του άφησε καλές αναμνήσεις και γι’ αυτό τώρα ξαναγύρισε.

ntavelis

Ως σήμερα, από την Λάιστα δεν ενδιαφέρθηκε κανείς για να τον πάρει πίσω και έτσι ο φίλος μας έγινε πλέον μόνιμος κάτοικος του Ηλιοχωρίου. Στους λίγους μήνες που είναι μαζί μας δεν δείχνει να του λείπει η παλιά του ζωή και ούτε φαίνεται να ψάχνει για νέο αφεντικό. Προτιμά να ζει ελεύθερος κυκλοφορόντας στα σοκάκια του χωριού μας. Ψάχνει για φίλους και γι’ αυτό είναι πολύ καταδεκτικός  με όλους. Μικρούς και μεγάλους, ντόπιους ή ξένους, ανθρώπους ή ζώα. Δεν πειράζει κυριολεκτικά ούτε γάτα!!

Του αρέσει ν’ ακολουθεί τους επισκέπτες στην διαδρομή τους προς τους καταρράκτες. Μπαίνει μπροστά και τους δείχνει τον δρόμο. Οι περισσότεροι ξαφνιάζονται και κάποιοι ίσως αρχικά να τον φοβούνται, όμως πολύ γρήγορα αντιλαμβάνονται τις φιλικές του διαθέσεις και συνήθως τον παίρνουν στη παρέα τους. Είναι πανέξυπνος και γι’ αυτό γίνεται αγαπητός από όλους.

Advertisements