Δορυφορική τηλεόραση στο Ηλιοχώρι

Χρόνιο πρόβλημα για το χωριό μας είναι η κακή ποιότητα του τηλεοπτικού σήματος και τα λίγα κανάλια (μόλις 5-6) που πιάνουν στη περιοχή μας και αυτά όχι όλη την ώρα. Συνήθως η εικόνα τους είναι κακή, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που αυτή παραμένει κολλημένη για πολλές ώρες και φυσικά τον χειμώνα η κατάσταση αυτή γίνεται ακόμη χειρότερη.

doriforiki

Περιμέναμε τα προβλήματα στο Ηλιοχώρι αλλά και στα γύρω χωριά να λυθούν με την έλευση της ψηφιακής τηλεόρασης, αλλά μάταια. Η περιοχή μας όπως είναι γνωστό εξαιρέθηκε από την κάλυψη της Digea και από τον Δήμο είναι πολύ δύσκολο να καλυφθεί το κενό. Τους μήνες που μας πέρασαν ψάξαμε να βρούμε κάποια λύση και τελικά αποφασίσαμε ν’ ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Βρυσοχωρίου. Στο διπλανό μας χωριό εδώ και αρκετό καιρό πολλοί κάτοικοι του (με δικά τους έξοδα), τοποθέτησαν δορυφορικές κεραίες στα σπίτια τους και ησύχασαν. Επικοινωνήσαμε λοιπόν και εμείς με τον ίδιο τεχνικό και έτσι από τα μέσα Απριλίου στα περισσότερα σπίτια του χωριού μας τοποθετούνται δορυφορικές κεραίες.

Δώδεκα τηλεοπτικά (N1, NPlus, NHD, Vouli, Mega, ANT1, Alfa, Star, Skai, Art, E, Μακεδονία T.V.) και τέσσερα ραδιοφωνικά κανάλια (Kosmos, Πρώτο, Δεύτερο και Τρίτο πρόγραμμα) είναι πλέον στην διάθεσή μας και φυσικά το σήμα τους δεν έχει καμία σχέση με το αντίστοιχο «αναλογικό».

 

Advertisements