Ένας Ηλιοχωρίτης χρίστηκε «Ιππότης του Τάγματος Αξίας της Ιταλικής Δημοκρατίας»

Ο συγχωριανός μας Γιώργος Μέλλης που εδώ και δεκαετίες ζει και εργάζεται στην Ιταλία, το καλοκαίρι που μας πέρασε χρίστηκε «Ιππότης του Τάγματος Αξίας της Ιταλικής Δημοκρατίας» αφού του αναγνωρίστηκαν οι πολυετείς υπηρεσίες και η προσφορά του στην Κτηνιατρική υπηρεσία της γείτονος χώρας. Μια μεγάλη στιγμή για τον συγχωριανό μας που μας χαροποιεί όλους μας. Και διαδικτυακά τα συγχαρητήρια από όλους μας στον άξιο συγχωριανό μας Γιώργο Μέλλη, στον οποίο ευχόμαστε να είναι πάντα καλά μαζί με την οικογένεια του και φυσικά τους περιμένουμε σύντομα και πάλι στο χωριό μας.

giorgos_mellis

Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύτηκε στον Ιταλικό τύπο και μου στάλθηκε μεταφρασμένο:

«Ιππότης του Τάγματος Αξίας της Ιταλικής Δημοκρατίας» ο Δρ. Γιώργος Μέλλης

Αυτός είναι ο ορισμός, επίσημη τιμή που ανατίθενται από τον Πρόεδρο Ιταλικής Δημοκρατίας Giorgio Napolitano στον Συνάδελφο μας κτηνίατρο Γιώργο Μέλλη. Το βραβείο έχει δοθεί μετά από πρόταση της Προεδρίας του Συμβούλιου των Υπουργών Ιταλικής Δημοκρατίας και τα κίνητρα ήταν μάθησης: «Ο γιατρός της Κτηνιατρικής Γιώργος Μέλλης, κατά τη διάρκεια της μακράς του στα διαδρομής έχει διακριθεί από τη κοινωνική δέσμευση και για ανθρώπινες καθημερινές σχέσεις με τους πολίτες με τους οποίους ήρθε σε επαφή για περισσότερα από τριάντα χρόνια καριέρας στην υγειονομική υπηρεσία του και εις τη περίθαλψη του περιβάλλον.

Με ακούραστη δέσμευση συνεχίζει να αποδείξει και κατά τη διάρκεια της διάσημος θέσης στη Γραμματεία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας στη Κυβέρνηση XV  που ασχολούνται κυρίως με τα προβλήματα που σχετίζονται με την υγεία στρατιωτικής σπουδαιότητας με απόκτηση θαυμαστών αποτελεσμάτων. Οι προσπάθειες που κατέβαλε για την ολοκλήρωση του έργου τον θαυμασμό όλων όσοι είχαν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν και να συνεργαστούν μαζί του και να εκτιμήσουν την προετοιμασία και τα επαγγελματικά προσόντα και την προσάρτηση στα θεσμικά όργανα του κράτους.»

Ο Ιππότης Γιώργος Μέλλης είναι Ελληνικής Καταγωγής από το Ηλιοχώρι (Iliochori-Ioannina GRECIA) και μέλος του Συλλόγου Κτηνιάτρων του Σάσσαρι Ιταλίας. Γενικός διευθυντής στο υπουργείο υγείας, τομέας κτηνιατρικής τοπικής κτηνιατρικής τοπικής υγείας του Lanusei Επαρχία της Ολιάστρα. Και από το 2006 σε συνεργασία έχει αποστείλει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με το διάσημο θέση του συμβούλου του Υφυπουργού για τη στρατιωτική Υγεία και γενικός Επιθεωρητής στο Υφυπουργείο της κοινοβουλευτικής κυβέρνηση XV Ιταλίας.

Ιταλία 10-8-2015

Advertisements