Χριστουγεννιάτικος χορός των Ηλιοχωριτών στα Γιάννενα (2001)

Της Ιφιγένειας Κοντογιάννη – Χατζηστεργίου

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ηλιοχωρίου «Το Ντομπρίνοβο», έδειξε μέσα στο σύντομο χρόνο της θητείας του, πως έχει καινοτόμες ιδέες και διάθεση να εργαστεί και να τις υλοποιεί. Απόδειξη μεγάλη αποτελεί η πραγματοποίηση του χορού των Ηλιοχωριτών στα Γιάννενα, το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2001. Στόχος ήταν η προσέγγιση κι επικοινωνία των Ηλιοχωριτών μεταξύ τους, πράγματα που ως τότε ήταν αδύνατα.

Έτσι εκείνο το βράδυ, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες (χιόνια και παγετός) και τις αντιρρήσεις κάποιων, ο χορός πραγματοποιήθηκε. Η προσέλευση των Ηλιοχωριτών ήταν μεγάλη. Γύρω στα 80 άτομα, μαζευτήκαμε στο εξοχικό Κέντρο «Ντάφη» στον Άγιο Ιωάννη Ιωαννίνων. Συγχωριανοί που είχαμε να συναντηθούμε πολύ καιρό. Μετά το σύντομο αλλά περιεκτικό χαιρετισμό του Προέδρου του Συλλόγου μας κ. ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ, δόθηκαν στους προσκεκλημένους κάποια συμβολικά δώρα. Το κρύο έξω ήταν τσουχτερό, αλλά η ατμόσφαιρα μέσα στο Κέντρο ήταν «θερμή». Σ’ αυτό βοήθησε το οικογενειακό περιβάλλον του μαγαζιού, καθώς και η άψογη μουσική επένδυση της ορχήστρας του δημοτικού συγκροτήματος με τραγουδιστή τον κ. ΧΡΗΣΤΟ ΚΟΝΟΣΠΥΡΗ.

Ξεκίνησαν το χορό οι μεγαλύτερες ηλικίες για να μεταδώσουν το κέφι τους και την μπριόζα διάθεση τους και στους νεότερους. Το κέφι άναψε όταν ο Πρόεδρος κ. ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ, ανακοίνωσε τη διεξαγωγή διαγωνισμού χορού με έπαθλα διανυχτερεύσεις σε ξενώνες στη Βίτσα, στο Πάπιγκο και στο Βρυσοχώρι.

Οι ικανότητες των χορευτών δυσκόλεψαν το έργο της κριτικής επιτροπής, αλλά τελικά διακρίθηκαν κάποια άτομα. Δεν έλειψαν βέβαια τα καλοπροαίρετα πειράγματα. Η εκδήλωση περιελάμβανε και δημοπρασία κάποιων φωτογραφιών – αφισών του χωριού μας, ευγενική προσφορά του κ. Κώστα Ζησίδη, καθώς και παρουσίαση του καινούριου ημερολογίου του Συλλόγου.

Έτσι μέσα σε κλίμα κεφιού και χαράς, από τον μεγαλύτερο ως τον μικρότερο, γύρω στις 4.00 το πρωί έπρεπε να σταματήσουμε το γλέντι. Όλοι ανταλλάξαμε ευχές και δώσαμε ειλικρινή συγχαρητήρια στο Προεδρείο του Συλλόγου μας.

Φεύγοντας απ’ εκεί όλοι μας με τις καλύτερες εντυπώσεις, νιώσαμε πως κάτι άλλαξε στις μεταξύ μας σχέσεις. Ελπίδα έδωσε και η διαβεβαίωση του Προέδρου του Συλλόγου, ότι θ’ ακολουθήσουν κι άλλες εκδηλώσεις ποικίλου χαρακτήρα. Μακάρι, όσοι δεν μπόρεσαν να μας συντροφεύσουν σ’ αυτό το γλέντι, να μας τιμήσουν σ’ άλλα.

Τέλος ευχαριστούμε πολύ το Βρυσοχώρι για την ηθική συμπαράσταση του καθώς και για τη φιλοξενία στην εφημερίδα του.

 

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Τα νέα του Βρυσοχωρίου», αρ. φ. 37, Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2001

Advertisements