Φωτογραφίες από έναν παλιό Χριστουγεννιάτικο χορό του συλλόγου μας

Στις 29 Δεκεμβρίου του 2001 ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού μας «το Ντομπρίνοβο» οργάνωσε στα Γιάννινα έναν «Χριστουγεννιάτικο χορό». Αν θυμάμαι καλά πρέπει να ήταν η πρώτη και η μοναδική ανάλογη εκδήλωση που κάναμε οι Ηλιοχωρίτες στα Γιάννινα και πραγματοποιήθηκε χάρη στις προσπάθειες του τότε προέδρου του συλλόγου μας Μιχάλη Κοντογιάννη.

A1

Ο χορός έγινε στο εξοχικό κέντρο «Ντάφη» και όπως γράφει και στο κείμενο της, η Έφη Κοντογιάννη – Χατζηστεργίου και το οποίο πριν λίγο καιρό αναδημοσίευσα, το βράδυ εκείνο είχαμε μαζευτεί περίπου 80 Ντομπρινοβίτες. Η ορχήστρα που έπαιξε για εμάς στην όμορφη εκείνη εκδήλωση ήταν του συγχωριανού μας Χρήστου Κονοσπύρη και στις εκπλήξεις της βραδιάς, μεταξύ άλλων ήταν και η οργάνωση ενός διαγωνισμού χορού που ως έπαθλο (για τα τρία καλύτερα ζευγάρια) είχε διανυκτερεύσεις σε ξενώνες της Βίτσα, του Πάπιγκου και στο Βρυσοχώρι. Ως επιτροπή που θα έκρινε τους διαγωνιζόμενους είχαν οριστεί οι: Δημήτριος Πολύζος (πρόεδρος), Βάσω Γιαννακού, Λεμονιά Μπούλτη και Αθηνά Πέτσου. Για την ιστορία μετά το τέλος του χορού η συνεδρίαση της επιτροπής ανέδειξε ως καλύτερα χορευτικά ζευγάρια τους: Γιάννη και Αθηνά Μπαλλά, Χρήστο και Βαγγελιώ Τριανταφύλλου και Ηλία και Φρόσω Γιαννακού.

Στα αξιοσημείωτα της βραδιάς ήταν και ένας «πλειστηριασμός» φωτογραφιών του χωριού μας. Τα χρήματα που μαζεύτηκαν πήγαν βεβαίως προς ενίσχυση του συλλόγου μας.

Ήταν πραγματικά μια ωραία βραδιά και κατά τη γνώμη μου καταγράφεται στις κορυφαίες δραστηριότητες που έκανε ποτέ ο σύλλογος μας. Δυστυχώς, για διάφορους λόγους, τα επόμενα χρόνια δεν επιχειρήθηκε να ξανά διοργανωθεί κάτι αντίστοιχο. Και είναι κρίμα γιατί σε τέτοιες εκδηλώσεις δίνεται η ευκαιρία και σε συγχωριανούς που δεν μπορούν να έρχονται συχνά στο χωριό, να κρατάνε μια επαφή και να ανταμώνονται με άλλους Ντομπρινοβίτες.

Οι φωτογραφίες από την βραδιά εκείνη που ακολουθούν, τραβήχτηκαν από την Έφη Κοντογιάννη – Χατζηστεργίου, η οποία μου τις έδωσε για να τις ανεβάσω στην σελίδα. Αρχικά τις ανεβάζω εδώ αλλά αργότερα θα μπουν και σε μεγαλύτερη διάσταση στην ενότητα «Φωτογραφίες».

Και κάτι που ισχύει πάντα και για το υπόλοιπο υλικό της σελίδας, αν κάποιος θέλει κάποια φωτογραφία σε καλύτερη ανάλυση δεν έχει παρά να μου στείλει ένα μήνυμα.

Advertisements