Η αλλαγή του χρόνου στο Ντομπρίνοβο

Είναι συνήθεια πλέον και τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς το χωριό μας αδειάζει. Λίγοι είναι Ηλιοχωρίτες που αυτές τις ημέρες ανεβαίνουν στο χωριό μας, ενώ και αρκετοί μόνιμοι κάτοικοι του κατεβαίνουν (κυρίως προς τα Γιάννινα) για να περάσουν εκεί τις γιορτές μαζί με τις οικογένειες τους. Και φέτος  η κατάσταση αυτή δεν άλλαξε και έτσι μόλις 20 ήμασταν οι συγχωριανοί που βρεθήκαμε στο χωριό μας την παραμονή της νέας χρονιάς.

2016

Και ακόμη πιο λίγοι ήμασταν αυτοί που το βράδυ της παραμονής μαζευτήκαμε στο καφενείο για να υποδεχτούμε μαζί το 2016. Εκεί κατά το έθιμο της βραδιάς κόψαμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα με το φλουρί αυτή τη φορά να πέφτει στην νεαρή συγχωριανή μας Νεφέλη Τσίπη.

Στα αξιοσημείωτα και ευχαρίστα των ημερών είναι οι πολλοί επισκέπτες που ήρθαν και έμειναν στις γιορτές στην περιοχή του Ζαγορίου. Γέμισαν από κόσμο τα καταλύματα κυρίως των πιο «εμπορικών» χωριών. Επισκέπτες  που εκμεταλλεύτηκαν τον καλό καιρό των ημερών και γύρισαν αρκετά στο Ζαγόρι. Όπως είναι λογικό πολλοί από αυτούς επισκέφτηκαν και το χωριό μας, αφού οι καταρράκτες μας πλέον συγκαταλέγονται στους πρώτους τουριστικούς προορισμούς.

Ο καιρός όπως είπα όλες τις ημέρες των εορτών και κυρίως ως την Πρωτοχρονιά ήταν πολύ καλός, με ηλιοφάνεια και αρκετά υψηλές θερμοκρασίες την ημέρα. Το  βράδυ βεβαίως η κατάσταση άλλαζε αφού η θερμοκρασία έπεφτε αρκετά και μάλιστα το ξημέρωμα της πρώτης ημέρας του 2016 καταγράφηκε η πιο χαμηλή μέτρηση των ημερών, με το θερμόμετρο εκείνο το πρωινό να δείχνει τους -12 βαθμούς!

Advertisements