Από τους Ντομπρινοβίτες των Φαρσάλων

Δείτε ορισμένες παλιές φωτογραφίες από τη ζωή συγχωριανών μας που μαζί με τις οικογένειες τους εγκαταστάθηκαν στα Φάρσαλα. Τις εικόνες αυτές μου τις έστειλε ο Γρηγόρης Σιούρης και αποτελούν μέρος ενός φωτογραφικού υλικού προηγούμενων δεκαετιών που σχετίζεται με την πόλη των Φαρσάλων και αναρτάτε στο «Facebook».

Ως τώρα στην πρώτη φωτογραφία που είναι τραβηγμένη το 1934 αναγνωρίστηκαν οι: 2ος από αριστερά Χρήστος Ν. Τσούλης, πίσω του όρθιος ο εγγονός του Χρήστος Ι. Τσούλης, προτελευταίος (πάντα από αριστερά) ο Ιωάννης Τσούλης (υιός και πατέρας αντίστοιχα των δυο προηγουμένων εικονιζόμενων) και στην άκρη δεξιά της φωτογραφίας ο Θεόδωρος Χαραχούσος.

Ο Χρήστος Νικολάου Τσούλης σύμφωνα με ένα πιστοποιητικό που μου στάλθηκε παλιότερα και μπορείτε να το δείτε εδώ, έχει γεννηθεί στο χωριό μας το 1855 και είναι ο παλιότερος Ντομπρινοβίτης από όσους έχουμε αναγνωρίσει ως σήμερα στις φωτογραφίες!

Στην 2η φωτογραφία πίσω αριστερά ο Χρήστος Ι. Τσούλης, δίπλα του ο πατέρας του Ιωάννης Τσούλης, και πιο δίπλα η μητέρα του Δέσποινα. Το ζευγάρι στην συνέχεια της φωτογραφίας πρέπει να είναι συγγενείς τους αλλά ως τώρα δεν καταφέραμε να τους αναγνωρίσουμε. Από τα παιδιά στα δυο άκρα οι κόρες του Ιωάννη και της Δέσποινας Τσούλη (Αγγελική και Μαριγούλα), στο μέσο της φωτογραφίας και αγκαλιά στον πατέρα του Ιωάννη Τσούλη ο Μιχάλης και αριστερά του ένας μεγαλύτερος του αδελφός που χάθηκε νέος.

Στην 3η φωτογραφία που είναι από κάποιον χορό των Ηπειρωτών Φαρσάλων χορεύει η Σούλα (Αθανασία) Καπετανάκη-Μαυρογιώργου και την κρατάει η θεία της Ελένη σύζυγος του Χρήστου Ιωάννου Τσούλη.

Στην 4η φωτογραφία, φορώντας τοις παραδοσιακές Ηπειρώτικες στολές διακρίνονται οι συγχωριανές μας: από δεξιά πρώτη είναι η Μαριγούλα Ι. Τσούλη, δίπλα της και στην μέση η πρώτη της ξαδέλφη Λενάκη Τσούλη και στην άκρη αριστερά μια άλλη τους ξαδέλφη η Φανή (ζει σήμερα στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας).

Στην 5η και τελευταία φωτογραφία εικονίζονται συγχωριανοί μας σε κάποιο πασχαλινό γλέντι στα Φάρσαλα.

Advertisements