Αποκριές 2016

Φωτογραφίες από τις φετινές αποκριές στο χωριό μας και την αποκριάτικη φωτιά (τζαμάλα) που και πάλι άναψε στο Ηλιοχώρι. Και φέτος ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος μας αφού μετά από έναν εκπληκτικά καλό χειμώνα ο Μάρτης στην περιοχή μας είναι όλο βροχές. Το ίδιο συνέβη και το τριήμερο των αποκριών, όπου ο καιρός ήταν βροχερός ενώ οι προγνώσεις έλεγαν ακόμη και για χιόνια.

apokries2016

Αυτό όμως δεν εμπόδισε είκοσι ένας (21) φίλους και συγχωριανούς, οι περισσότεροι των τελευταίων χρόνων, από τα ν’ ανέβουμε στο χωριό μας και ν’ ανταμώσουμε για ακόμη μια χρονιά, όλοι μαζί γύρω από την «τζαμάλα». Αξίζει να σημειώσουμε ότι τις ημέρες αυτές πάρα πολύς ήταν ο κόσμος που βρέθηκε γενικότερα στη περιοχή του Ζαγορίου ενώ στο γειτονικό Βρυσοχώρι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του ξεπέρασαν τους 70!

Επιστρέφοντας στα του χωριού μας, η τζαμάλα στήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 13 Μαρτίου στην αυλή του σχολείου και αργότερα το απόγευμα άναψε η φωτιά. Ευτυχώς το βραδάκι και για κάποιες ώρες, τα έντομα καιρικά φαινόμενα ατόνησαν και έτσι μας δόθηκε η δυνατότητα, σε μικρούς και μεγάλους να απολαύσουμε και να χορέψουμε γύρω από  την ωραία τζαμάλα που στήσαμε. Αργότερα, την ίδια βραδιά μπήκε και η παραδοσιακή φασολάδα στην φωτιά, προσφορά για άλλη μια χρονιά του Ηλία και της Έφης Παπανικολάου και όταν ετοιμάστηκε  μοιράστηκε σε όλους τους παρευρισκομένους. Φυσικά το πρωί της Καθαράς Δευτέρας δεν παραλείψαμε να ψήσουμε παραδοσιακά στην αποκριάτικη φωτιά (που κρατούσε ακόμα) και τις πατάτες

 

Advertisements