Αλλάζει το τηλεφωνικό δίκτυο, οπτικές ίνες και στο χωριό μας

Επιτέλους!! Ο Ο.Τ.Ε. αλλάζει το παλιό τηλεφωνικό δίκτυο που υπάρχει στο χωριό μας και όπως βλέπεται και στις φωτογραφίες άρχισαν τα έργα για την τοποθέτηση και την σύνδεση ενός νέου, σύγχρονου δικτύου με οπτικές ίνες. Έτσι θα δοθεί και στην περιοχή μας η δυνατότητα για καλύτερες τηλεφωνικές επικοινωνίες αλλά πολύ περισσότερο θα μπορέσουμε να συνδέσουμε το σταθερό μας τηλέφωνο με το ιντερνέτ, πράγμα που είναι αδύνατο ως και σήμερα στα χωριά μας.

optikes_ines

Το έργο που εδώ και χρόνια είχε φτάσει ως το Σκαμνέλι, είχε σταματήσει εκεί, αφού η συνέχιση του κρίθηκε ως «ασύμφορη». Τώρα όμως εγκρίθηκαν νέα ευρωπαϊκά κονδύλια για την συνέχιση και την ολοκλήρωση της τοποθέτησης οπτικών ινών σε όλες τις περιοχές της χώρας μας που ως τώρα είχαν εξαιρεθεί. Τα έργα ξανά ξεκίνησαν και πριν λίγες μέρες άρχισαν και πάλι οι εργασίες και στα μέρη μας. Ήδη το τμήμα που εργάζεται κατασκεύασε και τοποθέτησε τα τσιμεντοφρεάτια ελέγχου σε όλο το μήκος του έργου και από πίσω του ακολουθεί το τμήμα που σχετίζεται με το σκάψιμο, τη τοποθέτηση και την σύνδεση του δικτύου. Το περασμένο σαββατοκύριακο (26-27 Μαρτίου), όταν και τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες του κειμένου, είχαν φτάσει στο ενδιάμεσο της διαδρομής Σκαμνέλι–Γυφτόκαμπος και όπως μου είπαν τα παιδιά που δουλεύουν στην περιοχή μας αυτές τις ημέρες θα έφταναν στο χωριό μας.

Στη συνέχεια θα προχωρήσει η τοποθέτηση του δικτύου των οπτικών ινών ως το Βρυσοχώρι και έπειτα θα ακολουθήσει και η Λάιστα. Το έργο θα τελειώσει και η αντικατάσταση του παλιού δικτύου από το νέο θα ολοκληρωθεί ως τα μέσα Μαΐου όποτε και υπολογίζεται ότι οι κάτοικοι της περιοχής μας θα μπορούν να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες του.

Advertisements