Ντομπρινοβίτικες συμμετοχές στο «Ζαγοράκι»

Tο τριήμερο 22 ως και 24 Ιουλίου έγιναν και φέτος στην περιοχή μας οι αγώνες ορεινού τρεξίματος με την ονομασία «Zagori Mountain Running». Τις ημέρες αυτές περισσότεροι από 2000 αθλητές ήρθαν στο Ζαγόρι και συμμετείχαν στους αγώνες και μαζί με τους συνοδούς τους γέμισαν τα χωριά μας δίνοντας έτσι μια πολύτιμη ανάσα ζωής σε δύσκολες εποχές.

zagoraki16_front

Οι αγώνες αυτοί που συνδυάζονται και με διάφορες εκδηλώσεις έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στους συμμετέχοντες και κάθε χρονιά συγκεντρώνουν αθλητές όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από πολλές άλλες χώρες.

Μια πολύ ωραία ιδέα και μέρος αυτών των αγώνων είναι και η μικρή διαδρομή του 1χλμ που διοργανώνεται κάθε χρόνο και στην οποία τρέχουν τα μικρά παιδιά που έρχονται με τους γονείς τους για να λάβουν μέρος ή και να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις.

Ο παιδικός αυτός αγώνας με την ονομασία «Ζαγοράκι» γίνεται μέσα στο χωριό Τσεπέλοβο και φέτος έτρεξαν περίπου 150 παιδιά, όλων των ηλικιών. Ανάμεσα τους και τα μέλη του υπό σύσταση αθλητικού συλλόγου του χωριού μας Γιώργος (9 ½ ετών) και Κωνσταντίνος (3 ½ ετών) Ζαμπάκος. Μετά το τέλος της διαδρομής σε όλα τα παιδιά δίνεται ως αναμνηστικό της συμμετοχής τους το μπλουζάκι του αγώνα και ένα μετάλλιο.

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες το μετάλλιο του μικρού Κωνσταντίνου, που έτρεψε στον αγώνα με την συνοδεία του πατέρα του Αντώνη, είναι λίγο διαφορετικό από αυτό που πήραν τ’ άλλα παιδιά. Του δόθηκε όχι αυτό του παιδικού αγώνα αλλά αυτό που δινόταν στους αθλητές που έτρεχαν στην διαδρομή των 80χλμ (Tera 80km)!!

Άντε..καλή αρχή…

Advertisements