Κανένα πρόβλημα από τους σεισμούς στο χωριό μας

Στις 23:14 του Σαββάτου (15/10) έγινε αισθητός στην περιοχή μας σεισμός εντάσεως περίπου 5.2 ρίχτερ με το επίκεντρο του να βρίσκεται πολύ κοντά στη πόλη των Ιωαννίνων και δίπλα από την περιοχή του Ζαγορίου. Αμέσως μετά τον πρώτο σεισμό (που όλοι ελπίζουμε να είναι και ο κύριος) ακολούθησαν δεκάδες μικροσεισμοί (κάποιοι εντάσεως μεταξύ 4 και 5 ρίχτερ) που σκόρπισαν τον πανικό, ιδίως στην πόλη των Ιωαννίνων που πολλοί κάτοικοι της εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και πέρασαν την νύχτα στους δρόμους.

Και δυστυχώς όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις πολλές ήταν και οι «πληροφορίες» που κάποιοι «είχαν» και ανεύθυνα διέδιδαν για δήθεν επικείμενους μεγάλους σεισμούς και έκαναν έτσι την κατάσταση στα Γιάννινα ακόμη πιο αγχωτική, ιδίως για τους πιο ευκολόπιστους (οι οποίοι από ότι φάνηκε είναι και πολλοί…).

Οι σεισμοί οι οποίοι συνεχίζονται ακόμη και μετά το μεσημέρι της Κυριακής προκάλεσαν κάποια προβλήματα, όχι ιδιαίτερα σοβαρά ως τώρα και στην περιοχή του Ζαγορίου. Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν ζημίες στο νέο συντηρημένο μοναστήρι της Παναγίας των Ασπραγγέλων ενώ έγιναν και κάποιες κατολισθήσεις που δημιούργησαν πρόσκαιρα προβλήματα σε τμήματα του οδικού δικτύου του κεντρικού Ζαγορίου.

Στο χωριό μας, που οι σεισμοί έγιναν και εκεί αισθητοί, δεν φαίνεται να υπάρχουν ζημίες ή κάποιου άλλου τύπου προβλήματα ενώ και ο δρόμος από τα Γιάννινα είναι ανοιχτός.

Advertisements