«Λαϊστινά Νέα»

Πριν από λίγες μέρες μου στάλθηκε το νέο τεύχος του περιοδικού «Λαϊστινά Νέα», μια έκδοση του «Ορειβατικού Συλλόγου Λάιστας». Το περιοδικό που φέτος έφτασε τα 20 χρόνια κυκλοφορίας και αριθμεί 69 τεύχη ήταν για μένα μια ευχάριστη έκπληξη. Γιατί, παρά την πολύχρονη κυκλοφορία τους τα «Λαϊστινά Νέα» δεν τα είχα ξαναδεί και έτσι ως πριν λίγο καιρό δεν είχα εικόνα τους. Το περιοδικό το είδα για πρώτη φορά αυτές τις μέρες που ανέβηκα στο χωριό μας και ξεφυλλίζοντας το διαπίστωσα ότι πρόκειται για ένα πολύ καλοφτιαγμένο έντυπο που η ποιότητα του εντυπωσιάζει τον αναγνώστη του.

Ποιότητα την οποία συναντάς σ’ όλους τους τομείς (ύλη, εκτύπωση, χαρτί κ.α.) και νομίζω ότι ανάλογη κυκλοφορία πολύ δύσκολα μπορεί να γίνει από άλλους συλλόγους της περιοχής. Μια αξιέπαινη έκδοση που δείχνει και την δυναμική της Λάιστας, του (να μην ξεχνάμε) για πολλούς αιώνες μεγαλύτερου Ζαγοροχωρίου. Σίγουρα αξίζουν πολλά συγχαρητήρια οι άνθρωποι που δημιουργούν το περιοδικό αυτό και καταφέρνουν κάθε φορά να κάνουν δυνατή μια τόσο καλαίσθητη και ποιοτική κυκλοφορία.

Αξίζει να τονιστεί ότι στο τεύχος αυτό του περιοδικού εκτός από την ενδιαφέρουσα ύλη υπάρχουν και δυο CD!! Το πρώτο, που ονομάζεται η «Οδός Πίνδου» είναι μια καταγραφή ενός μέρους της πολύωρης συναυλίας που έδωσε ο Γιώργος Τζώρτζης και η κομπανία του στις 6 Αυγούστου 2016 στην Λάιστα!!

tzortzis_laista

Το 2ο, μια ακόμη ευχάριστη έκπληξη, ένα ηχητικό ντοκουμέντο που περιέχει δυο αφηγήσεις του Λαϊστινού Δημητρίου Καπέτση στα βλάχικα, που τις διέσωσε και τις δημοσιοποίησε ο κ. Παναγιώτης Ι. Παυλίδης (Παύλου).

dimitrios_kapetsis

Για όσους ενδιαφέρονται να έρθουν σε επικοινωνία με το περιοδικό, μπορείτε να στείλετε τα μηνύματα σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: tpoala@gmail.com

laistina_nea

Advertisements