Αποκριές 2017

Φωτογραφίες από τις αποκριές και την «τζαμάλα» που και φέτος άναψε το βράδυ της Μεγάλης Αποκριάς στο Ηλιοχώρι. Και αυτή την χρονιά, όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα το τριήμερο αυτό, ο καιρός μας τα χάλασε. Οι προηγούμενες ζεστές και ηλιόλουστες μέρες του Φλεβάρη δυστυχώς δεν κράτησαν και έτσι το Σαββατοκύριακο της Αποκριάς η βροχή μας ξανάρθε. Αυτό όμως δεν στάθηκε εμπόδιο, και ο κόσμος που ήρθε το βράδυ αυτό στο χωριό μας ήταν αρκετός· περισσότερος απ’ όλες τις προηγούμενες χρονιές που ανάψαμε την «τζαμάλα».

Τις αποκριές αυτές ήμασταν πάνω από 35 συγχωριανοί και φίλοι στο Ηλιοχώρι και 29, αυτοί που καταμετρήθηκαν το βράδυ στην φωτιά μας.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές φέτος ήμασταν και πολλοί αυτοί που ασχοληθήκαμε με την όλη διαδικασία και έτσι όλα έγιναν πιο καλά, πιο γρήγορα και πιο ξεκούραστα από κάθε άλλη χρονιά. Το πρωί του Σαββάτου μαζέψαμε και μεταφέραμε τα ξύλα στο χωριό, και την επόμενη μέρα το μεσημέρι έγινε στο στήσιμο της «τζαμάλας». Το βραδάκι, μέσα σε καπνογόνα και πυροτεχνήματα και αφού μοιράστηκαν δαδιά στον κόσμο, όλοι μαζί βάλαμε φωτιά στην «τζαμάλα» μας.

Η βραδιά κύλησε όμορφα με λίγο (εξαιτίας την βροχής) χορό γύρω από την φωτιά και στην συνέχεια το γλέντι μεταφέρθηκε μέσα στο μαγαζί. Και φέτος μοιράστηκε στην «τζαμάλα» η παραδοσιακή φασολάδα, ενώ χάρη στις ενέργειες των συγχωριανών μας Στέλιου και Νιόβης Γαλενιανού, δεν μας έλειψαν οι εκλεκτοί μεζέδες αλλά και οι λαγάνες, ψημένα όλα στον ξυλόφουρνο του σπιτιού τους.

Φυσικά η «τζαμάλα» συνέχισε να καίει όλο το βράδυ αλλά και την επόμενη μέρα, την «Καθαρή Δευτέρα», όταν πλέον η βροχή σταμάτησε και ο ήλιος έκανε πάλι την εμφάνιση του.

Advertisements