Ζημιές από το πέρασμα της κακοκαιρίας στα χωριά μας

Σημαντικές ζημιές έγιναν στην περιοχή μας από το πέρασμα της κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών. Στο χωριό μας, προς το παρόν, γιατί προς τους καταρράκτες δεν πήγαμε ακόμη, η μεγαλύτερη ζημιά φαίνεται να έγινε στον επαρχιακό δρόμο όπου στην θέση «Λούτουρι» ένα τμήμα του «ξεκόπηκε».

Στο σημείο αυτό η κίνηση των μικρών αυτοκινήτων γίνεται με κάποια αυξημένη προσοχή ενώ η διέλευση των μεγαλυτέρων οχημάτων εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο. Το πρόβλημα γίνεται εντονότερο για κάποιους συγχωριανούς μας (και όχι μόνο) που δουλεύουν στην περιοχή και είναι αναγκασμένοι να περνούν από το σημείο αυτό με τα φορτηγά τους. Γι’ αυτό και πριν συμβεί κάτι άσχημο, η ζημιά στον δρόμο πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί.

Αλλά οι πρώτες πληροφορίες από τους αρμοδίους δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικές, αφού ως γνωστό: «λεφτά δεν υπάρχουν»… για την περιοχή μας, τουλάχιστον

Σημαντικές ζημιές υπάρχουν και στο Βρυσοχώρι. Ο δρόμος και εκεί παρουσίασε πολλά προβλήματα, υπήρξαν κατολισθήσεις σε αρκετά σημεία του, ενώ και κάποια μικρά τμήματα του ξεκόπηκαν. Στο Βρυσοχώρι όμως οι ζημιές δεν περιορίστηκαν μόνο στους δρόμους, εκεί δυστυχώς υπήρξε πρόβλημα και σε σπίτι· στο οποίο ένα τμήμα της αυλής του ξεκόπηκε.

Η μεγαλύτερη όμως ζημιά για το χωριό (και για την περιοχή μας) πρέπει να θεωρείται η ζημιά που έγινε στο πέτρινο γεφύρι της «Κουίτσας». Το όμορφο αυτό γεφύρι που κοσμεί την είσοδο του Βρυσοχωρίου κινδυνεύει πλέον να πέσει, αφού εξαιτίας των πολλών νερών που κατέβασε το ρέμα, το ένα του πόδι «φαγώθηκε». Θα είναι πραγματικά κρίμα να χαθεί ένα ακόμη πετρογέφυρο από την περιοχή μας, όπως συνέβη πριν λίγα χρόνια με το «γεφύρι του Νασιώκα» που υπήρχε στον Κρυοπόταμο.

Advertisements