Εικόνες από την Χριστουγεννιάτικη λειτουργία

Φωτογραφίες από την Χριστουγεννιάτικη λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου που έγινε σήμερα το πρωί (εχθές την ημέρα των Χριστουγέννων έγινε λειτουργία στο Σκαμνέλι) στο Ηλιοχώρι.

Είκοσι πέντε περίπου συγχωριανοί και επισκέπτες βρεθήκαμε το διήμερο αυτό στο ηλιόλουστο αν και με λίγο κρύο χωριό μας, για να περάσουμε εκεί τα Χριστούγεννα. Πολύ περισσότερος ο κόσμος στα γύρω χωριά. Τα Ζαγοροχώρια για άλλη μια χρονιά γέμισαν με τον καιρό να είναι σύμμαχος.

Στην εκκλησία, μετά το τέλος της λειτουργίας μας ανακοινώθηκε ότι η νέα χειροτονία του παπά Γιώργη θα γίνει στο Σκαμνέλι, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του ερχόμενου Γενάρη. Μια είδηση που μέρα που ήτανε, σίγουρα δεν μας  χαροποίησε…..

Επίσης διαβάστηκε έγγραφο της Μητρόπολης Ιωαννίνων, το οποίο μας πληροφορούσε ότι στα Γιάννινα σε οικόπεδο στην περιοχή της Κιάφας που παραχώρησε ο Δήμος Ιωαννιτών στην εκκλησία, θα γίνει η ανέγερση ενός νέου ναού αφιερωμένο στον Άγιο Παΐσιο. Για τον σκοπό αυτό η Μητρόπολη διεξάγει και λαχειοφόρο αγορά, με πρώτο δώρο μάλιστα ένα αυτοκίνητο. Η τιμή του κάθε λαχνού ορίστηκε στα 10€ και στο χωριό μας μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τον παπά Γιάννη.

Στα λειτουργικά της εκκλησίας στο χωριό μας, μετά την χειροτονία του παπά Γιώργου καθήκοντα ψάλτη ανέλαβε πλέον ο Ηλίας Παπανικολάου.

Advertisements