Γίγαντες από την Λάιστα

Μια πολύ καλή προσπάθεια βρίσκεται σε εξέλιξη αυτόν τον καιρό στην γειτονική μας Λάϊστα. Έχει σαν στόχο της την συστηματική καλλιέργεια φασουλιών «γίγαντες» με σκοπό φυσικά την εμπορική τους εκμετάλλευση.

Η όλη προσπάθεια είναι πάρα πολύ καλά οργανωμένη. Δόθηκε σημασία στην επιλογή του εδάφους όπου γίνεται η καλλιέργεια των φασουλιών και γι’ αυτό οι γείτονες μας φρόντισαν να πάρουν πιστοποίηση για την εδαφική καταλληλότητα των καλλιεργήσιμων εκτάσεων τους (κάνοντας τις απαιτούμενες εδαφολογικές αναλύσεις). Επίσης εντάχθηκαν σε πρόγραμμα «Βιολογικής» καλλιέργειας και πιστοποίησαν τις πλούσιες θρεπτικές αξίες που έχει το προϊόν τους κάνοντας αναλύσεις στο εξειδικευμένο εργαστήριο «χημείας Λαμίας».

Όμως οι συμμετέχοντες στην προσπάθεια αυτή δεν στάθηκαν μόνο στην καλλιέργεια. Δημιούργησαν παράλληλα στο χωριό τους και ένα σύγχρονο εργαστήριο και άρχισαν την τυποποίηση και την συσκευασία των φασουλιών. Έτσι συσκευασμένοι σε ειδικών προδιαγραφών σακουλάκια οι «γίγαντες» είναι έτοιμοι προς διάθεση.

Για την προώθηση τους δημιουργήθηκε μια σελίδα στο διαδίκτυο (www.laistabeans.gr) που αξίζει να επισκεφτείτε καθώς και ένα καλαίσθητο περιοδικάκι που μοιράστηκε (ως ένθετο) σε άλλα έντυπα της περιοχής μας (Εφημερίδα το Ζαγόρι, περιοδικό της Λάιστας..).

Advertisements