Επικίνδυνο σημείο στο μονοπάτι προς τους καταρράκτες μας

Εξαιτίας της αποκοπής των χωμάτων, σ΄ ένα μικρό τμήμα του μονοπατιού προς τους καταρράκτες μας έχει δημιουργηθεί ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο σημείο. Ο συγχωριανός μας Μιχάλης Βακάρος που επισκέφτηκε χθες τον χώρο, είδε το πρόβλημα, το κατέγραψε και το κοινοποίησε.

Οι αρμόδιες αρχές πρέπει άμεσα να ενεργήσουν και να αποκαταστήσουν την μικρή αυτή ζημιά, τώρα που είναι νωρίς, πριν φύγει κάποιο μεγαλύτερο κομμάτι. Όμως και έτσι η αποκοπή αυτή αν παραμείνει, είναι ικανή να προκαλέσει κάποιο ατύχημα ή ακόμη χειρότερα ένα δυστύχημα, αφού όπως όλοι μας βλέπουμε ο κόσμος που πηγαίνει στους καταρράκτες είναι πάρα πολύς και έτσι η πιθανότητα κάποιου άσχημου επεισοδίου μεγαλώνει.

Με την ελπίδα της άμεσης επέμβασης των αρμοδίων, αναδημοσιεύω και εγώ εδώ το κείμενο που ανέβασε ο Μιχάλης μαζί με τις φωτογραφίες του:  

«Μετά από πολύ καιρό, λόγω της παρατεταμένης καραντίνας, επισκέφθηκα χθες τους πανέμορφους καταρράκτες στο χωριό μου το Ηλιοχώρι Ζαγορίου αλλά διαπίστωσα ότι σε ένα σημείο του μονοπατιού, λίγο μετά το γεφύρι του Πέτσιου, η βατότητα του έχει καταστεί προβληματική και ίσως επικίνδυνη λόγω κατολίσθησης που έχει σημειωθεί. Οι καταρράκτες «Μπάλτα ντι Στρίγκα» στο Ηλιοχώρι είναι ένας προορισμός για πάρα πολλούς επισκέπτες της περιοχής όλων των ηλικιών και πιστεύω ότι οι αρμόδιες Αρχές (Δήμος Ζαγορίου και Περιφ. Ηπείρου) θα πρέπει να επιληφθούν ΑΜΕΣΑ για την αποκατάσταση της ομαλής και ακίνδυνης βατότητας του μονοπατιού στο συγκεκριμένο σημείο, όπως έγινε πρόσφατα και με την κατολίσθηση στο μονοπάτι για τη Σκάλα του Βραδέτου που αποκαταστάθηκε άμεσα η ζημιά, πριν σημειωθεί κανένα σοβαρό ατύχημα. Παραθέτω τις φωτογραφίες που τράβηξα χθες κατά τη διέλευσή μου από το σημείο αυτό κι ελπίζω για τη σύντομη αποκατάσταση γιατί πρέπει να σημειώσω ότι εκεί το μονοπάτι είναι στο χείλος της υπάρχουσας χαράδρας».

Πηγή: http://photoioannina.blogspot.com