Ένα Ντομπρινοβίτικο γλέντι

Φέτος και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού μας διοργάνωσε το Σάββατο 18 Αυγούστου, μια μοναδική βραδιά που απόλαυσαν όλοι οι συγχωριανοί αλλά και πολλοί φίλοι που ήρθαν στο Ηλιοχώρι, το όμορφο αυτό Αυγουστιάτικο βράδυ.

Τη περσινή χρονιά οργανώθηκε στο χωριό μας μια εκδήλωση που συνδυάστηκε με τη προβολή 2 ταινιών και φέτος ήταν η σειρά της διοργάνωσης μιας μουσικής βραδιάς με «έντεχνα» και «λαϊκά» τραγούδια. Και όπως συνέβη πέρσι έτσι και φέτος όλα πήγαν καλά και όλοι μας ευχαριστηθήκαμε μια ακόμη σπουδαία βραδιά στο χωριό μας. Πολλά συγχαρητήρια οφείλονται βεβαίως, σε όσους ασχολήθηκαν με την οργάνωση της «μουσικής βραδιάς», αφού έδωσαν τον καλύτερο εαυτό και φυσικά το αποτέλεσμα τους δικαίωσε.

Έτσι λοιπόν το βράδυ του Σαββάτου 18 Αυγούστου, υπολογίζουμε ότι περισσότεροι από 200 άνθρωποι ήρθαν και παρακολούθησαν την εκδήλωση στο χωριό μας. Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν φίλοι από γειτονικά χωριά καθώς και επισκέπτες της περιοχής που είδαν τις αφίσες και επισκέφτηκαν το χωριό μας. Και φυσικά κανένας τους δεν το μετάνιωσε αφού το γλέντι που άρχισε το βράδυ του Σαββάτου τελείωσε το πρωί της Κυριακής, όταν πλέον ο ήλιος είχε ανατείλει για τα καλά πάνω από το Ηλιοχώρι. Και η νεολαία στη πλειοψηφία που γέμισε τη πλατεία και έστησε τον χορό, απόλαυσε μια όμορφη βραδιά.

Το χειροκρότημα όλων μας κέρδισε δικαίως και το συγκρότημα του συγχωριανού μας Ντίνου Γιαννακού, που ήρθε από τη Πρέβεζα στο Ηλιοχώρι για να παίξει μουσική και να μας διασκεδάσει. Πρόκειται για ένα δεμένο σύνολο που το συγκροτούν νέα και ταλαντούχα παιδιά και  με το πλούσιο και πολυποίκιλο ρεπερτόριο τους ενθουσίασαν τον κόσμο. Το συγκρότημα του Ντίνου αποτελείται από τον ίδιο στη κιθάρα και τα φωνητικά, τον Νίκο Λιόντο στο βιολί, τον Μιχάλη Ντάλα στο μπουζούκι και τον Αποστόλη Σόφη στα κρουστά. Τους ευχόμαστε καλή συνέχεια και το μέλλον να δικαιώσει τις προσπάθειες τους.

Η εκδήλωση άρχισε λίγο μετά της 22:00 με ένα «ρέκβιεμ» (σύνθεση του Ντίνου) που αφιερώθηκε στον πρόσφατα εκλιπόντα συγχωριανό μας Γιάννη Φίλη.

Στη συνέχεια ξεκίνησε το πρώτο μέρος που απαρτιζόταν κυρίως από τραγούδια της «έντεχνης σκηνής». Μετά από 1,5 περίπου ώρα έγινε ένα μικρό διάλλειμα και στη σύντομη εκδήλωση που ακολούθησε, ο πρόεδρος του πολιτιστικού μας συλλόγου Στέργιος Τσολάκης τίμησε τους συγχωριανούς μας Γιάννη Τριανταφύλλου και Μιχάλη Κοντογιάννη, που επιτυχημένα δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά έχοντας ως έδρα το χωριό μας.

Μετά τη σύντομη αυτή τιμητική εκδήλωση, η μουσική βραδιά συνεχίστηκε με το «λαϊκό» της μέρος. Έτσι με τραγούδια και χορούς το κέφι γρήγορα εκτοξεύτηκε στα ύψη κάτι που παραδοσιακά συμβαίνει τις περισσότερες φορές στα γλέντια του χωριού μας. Και όπως ήταν αναμενόμενο το ξημέρωμα της Κυριακής βρήκε αρκετό κόσμο να διασκεδάζει ακόμη.

Κλείνοντας θέλω να πω και δημόσια ένα μπράβο στον πρόεδρο και τα μέλη του πολιτιστικού μας συλλόγου, που τα τελευταία δυο χρόνια τολμούν και διοργανώνουν τέτοιες εκδηλώσεις. Εύχομαι και τα επόμενα χρόνια να μπορέσουμε να έχουμε την ανάλογη συνέχεια. Να ζήσουμε και άλλες στιγμές σαν και αυτή που κατά τη γνώμη μου αποτελεί τον καλύτερο τρόπο διαφήμισης του Ηλιοχωρίου. Βραδιές που κάνουν τη νεολαία (και αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος) να αγαπήσει ακόμη περισσότερο το χωριό μας και να θέλει να έρχεται σ’ αυτό.