Φωτογραφίες από την πορεία μας στην Νεραϊδόβρυση

Όπως συνηθίζουμε τα τελευταία χρόνια στο χωριό μας κάθε Αύγουστο διοργανώνουμε κάποιες ορειβατικές εξορμήσεις στις γύρω περιοχές. Φέτος επισκεφτήκαμε την «Νεραϊδόβρυση», μια ονομαστή βρύση (με το πιο δροσερό και το ωραιότερο νερό που έχω πιει) η οποία βρίσκεται στις πλαγιές τις Τύμφης στην περιοχή του Βρυσοχωρίου.

poreia_neraidivrysi

Η ορειβατική μας αυτή πορεία έγινε στις 19 Αυγούστου και από το χωριό μας ξεκινήσαμε για να κάνουμε την διαδρομή οι: Γιάν, Αλεξάνδρα και Φίλιππος Στούερ, η Αγγελική Κοντογιάννη, η Νεφέλη Τσίπη, ο Δημήτρης και ο Θωμάς Καραγιάννης και ο Μιχάλης και ο Γιώργος Ζαμπάκος.  Στο Βρυσοχώρι προστέθηκαν στην 9μελή μας ομάδα και οι Γιάννης και Σοφία Κυράτση με τις κόρες τους Μαρία και Ελένη (η νεότερη της παρέας μας, 5 ½ χρονών), Δημήτρης Μπάρκας και Δημήτρης Αθανασόπουλος. Σύνολο 15 άνθρωποι οι οποίοι αρχίσαμε την πορεία μας από το εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής στο Βρυσοχώρι ακολουθώντας το μονοπάτι 03 που οδηγεί από το χωριό στην «Νεραϊδόβρυση» και από εκεί συνεχίζει, ανεβαίνει στην «λούτσα του Κάτσινου» και ύστερα διακλαδώνεται προς σ’ όλες τις κορυφές του βουνού.

Η διαδρομή αυτή σ’ όλο της το μήκος είναι ευδιάκριτη, υπάρχει καλή σήμανση και είναι σχετικά εύκολη. Η απόσταση από το Βρυσοχώρι ως την «Νεραϊδόβρυση» είναι λίγο παραπάνω από 5 χιλιόμετρα (αν θυμάμαι καλά τις μετρήσεις του Γιαν) και συνήθως απαιτείται περίπου 1 ½ – 2 ώρες πεζοπορίας, που εμείς με πολύ χαλαρό ρυθμό κάναμε λίγο περισσότερο, κοντά στις 2 ½ .

Το μονοπάτι περνάει από το πανέμορφο δάσος της περιοχής, ενώ ένα αρκετά μεγάλο τμήμα της διαδρομής μας έγινε πάνω σε χωματόδρομο. Κατά την διάρκεια της πορείας μας και σε διάφορα σημεία η θέα προς το Βρυσοχώρι, την Τσούκα Ρόσσια, τον Σμόλικα και το Παλιοσέλι που ξεπροβάλουν μέσα από τα δέντρα είναι απολαυστική. Αυτός όμως που όλους μας εντυπωσίασε ήταν ο καταρράκτης στο ρέμα της «Αμπουτσιάς», τον οποίο και συναντήσαμε λίγο πριν φτάσουμε στην «Νεραϊδόβρυση».